събота, 10 август 2013 г.

Шоколадова саралия

Здравейте от моята кухня
Днес реших да си направя шоколадова саралия
Ето и начина на направата
В купичка си разтопих 1с.л.масло със 70-80гр.жълто безалкохолно - с тази смес мазах корите
В друг съд смесих 150гр.смлени орехи 
половин рендосан натурален шоколад 
3с.л.захар 2с.л.галета кора от лимон
Разстилам лист от корите намазвам със сместа
масло безалкохолно и в едния край на кората слагам по дължина от плънката
Отгоре слагам друг лист и намазвам
Слагам шиш за плетене в/у кората и навивам 
на руло около него и държейки в единия край с ръка 
присвивам корите да станат на хармоника и издърпвам шиша

Подреждам в тавата намазвам обилно с разтопен маргарин 
и пека на 200гр.30-35мин до зачервяване

След като изстине добре заливам със горещ сироп от 
2ч.ч.захар 2 1/2ч.ч.вода и настъргана лим.кора
Като поеме сиропа и изстине поръсвам с разтопен шоколад
БОН АПЕТИ








Няма коментари:

Публикуване на коментар