понеделник, 22 април 2013 г.

......

Продукти
2 яйца 1ч.ч.прясно мляко 1ч.ч.кис. мляко
1/2ч.ч.олио 1ч.ч. разтопен маргарин
1 нишесте/лимон/1ч.л. сода угасена в 
сока на половин лимон брашно колкото поеме за меко тесто

Смесват се и се разбиват яйцата млеката олиото и маргарина 
Добавя се и содата угасена в сока от лимона
В съда в който ще месим сипваме половин пакет брашно 
добавяме съставките и месим до получаване на меко тесто 
като добавяме брашно колкото е нужно
Замесеното тесто разделяме на топчета и оставяме в хладилника за 
около 20 мин

Счукваме си около 2ч.ч. орехи и ги смесваме с малко захар и лимонови корички

Разточваме топчетата тесто като точим не с брашно а с нишесте
нареждаме ги едно върху друго 

Вземаме кора от разточеното тесто ръсим в едната половина от орехите
прегъваме на две и изрязваме с чаша полумесеци


Подреждаме на кръг в тавата като леко застъпваме
Така подредени намазваме обилно с разтопен маргарин и печем до зачервяване

Още топли заливаме с предварително приготвен сироп/студен/
2ч.ч.захар 2ч.ч.вода есенция/лимон/








Няма коментари:

Публикуване на коментар