Днес реших да си направя шоколадова саралия
Ето и начина на направата
В купичка си разтопих 1с.л.масло със 70-80гр.жълто безалкохолно - с тази смес мазах корите
В друг съд смесих 150гр.смлени орехи
половин рендосан натурален шоколад
3с.л.захар 2с.л.галета кора от лимон
Разстилам лист от корите намазвам със сместа
масло безалкохолно и в едния край на кората слагам по дължина от плънката
Отгоре слагам друг лист и намазвам
Слагам шиш за плетене в/у кората и навивам
на руло около него и държейки в единия край с ръка
присвивам корите да станат на хармоника и издърпвам шиша
Подреждам в тавата намазвам обилно с разтопен маргарин
и пека на 200гр.30-35мин до зачервяване
След като изстине добре заливам със горещ сироп от
2ч.ч.захар 2 1/2ч.ч.вода и настъргана лим.кора
Като поеме сиропа и изстине поръсвам с разтопен шоколад
БОН АПЕТИ
Няма коментари:
Публикуване на коментар